2024-11-05
InicioEcosocialismo"Platerean dagoena aldatzea baino gehiago proposatzen dugu; elikadura burujabetza arlo guztietan nahi...

«Platerean dagoena aldatzea baino gehiago proposatzen dugu; elikadura burujabetza arlo guztietan nahi dugu, eredu oso bat aldatu»

Mahai inguru bat antolatu dugu gaur, Bilboko Laboren, elikadura burujabetzari buruz. Besteak beste, eskola jangelen ereduari buruz hitz egin dugu, Iolanda Formoso sukaldari eta LABeko delegatuaren ahotik. Hain zuzen ere, ikastetxeetatik politika neoliberalak desagertu behar direla esan du, hots, merkantilizazioarekin amaitu behar dela. “Azpinkontratazioa desagertu egin behar da; langile guztiok titular bera eduki behar dugu”.

Iolanda Formosoren hitzetan, “arlo publikoan baliabide ekonomiko eta pertsonalak jarri behar ditugu. Platerean dagoena aldatzea baino gehiago proposatzen dugu; elikadura burujabetza arlo guztietan nahi dugu, eredu oso bat aldatu, gurea eraikiz”.

Alazne Intxauspe baserritarrak eta Etxaldeko kideak ere hartu du hitza: “Gu ere langile klasea gara. Herri mugimenduarekin aliantzan, eredua aldatu behar dugu sistema neoliberalaren aurrean”.

Bittor Pesok, bere aldetik, arrantza izan du hizpide. Sektore honetan, lan baldintzak eta etekinak bat ez datozela ohartarazi du. Egungo arrantza ez dela jasangarria adierazi du, eta flota erdira murriztu dela eta arrantzale gehienak migranteak direla jakinarazi du: “Beraien lan baldintzak duela 30 urtekoak dira”, salatu du.

 

 

 

AZKEN ALBISTEAK | ÚLTIMAS NOTICIAS

Aunque se hayan firmado más contratos, las condiciones son cada vez peores

En octubre aumentaron tanto el paro como la afiliación.

Hemos reivindicado el convenio de Euskal Trenbide Sarea con una movilización ruidosa

Nos hemos movilizado ante el edificio Albia de Bilbo, lugar en el que se encuentra la sede de Euskal Trenbide Sarea.

Michelin sigue jugando con las personas trabajadoras

La empresa niega a las personas en situación de excedencia con reserva del puesto que se reincorporen a su labor.